EconomySoft 40FLM mobil rendszerfeltöltő félautómata vízlágyító berendezés

Economy Water
122.926 Ft
Menny.:db
Elérhetőség: Raktáron
Nem értékelt
EconomySoft 40FLM típusú szakaszos üzemű ipari vízlágyító készülék mennyiségvezérelt vezérlőfejjel. Akkor javasolt az alkalmazása, ha a vízvétel nem folyamatos. Telepítésükhöz szennyvíz kiállás és 230V-os elektromos csatlakozás szükséges.
Szállítási díj: Ingyenes
Várható szállítás: 2023. szeptember 28.
Cikkszám: EconomySoft-40FLM
122.926 Ft
Menny.:db
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!

Leírás

EconomySoft 40FLM típusú szakaszos üzemű ipari vízlágyító készülék mennyiségvezérelt vezérlőfejjel. Akkor javasolt az alkalmazása, ha a vízvétel nem folyamatos. Telepítésükhöz szennyvíz kiállás és 230V-os elektromos csatlakozás szükséges.

Az ipari vízkezelésben a szakaszos üzemű vízlágyítókat akkor alkalmazzák, ha az óránkénti és napi lágyvízszükséglet ismert és állandó, valamint a vízelvétel nem folyamatosan 24 órában történik. A készülék 2 fő egységből áll, az egyik a gyantaoszlop a vezérlőfejjel, a másik pedig a sóoldó tartály. A gyantaoszlopban lévő ioncserélő gyanta végzi a víz lágyítását, míg a sóoldó tartályban a regeneráláshoz szükséges só és sólé van.

Fő alkalmazási területek:

  • kisebb medence feltöltése
  • fűtésrendszer feltöltése
  • kávézók lágyvízellátása
  • kazántápvíz feltöltése

A vízlágyító berendezések működési elve: 
Az ioncserélős vízlágyítók egy ioncserélő gyanta segítségével a vízben lévő oldott kalcium és magnézium ionokat nátrium ionokra cserélve végzik a vízlágyítást. Ezzel a technológiával nem oldatban tartjuk a víz keménységét okozó ásványi sókat, hanem kivesszük a vízből, így semmilyen körülmények között nem tudnak kicsapódni. Így a vízlágyítás eredményeképpen akár 0 keménységű, teljesen lágy vizet is elő lehetne állítani, azonban az ÁNTSZ állásfoglalásának megfelelően a berendezést úgy állítják be a szakembereink, hogy a vízlágyítást követően 5 német keménységi foknak megfelelő víz menjen a hálózatba.
 
Műszaki jellemzők: 
Csatlakozási méret: 3/4"-os csatlakozó
Vezérlőfej típusa: félautomata vezérlőfej
Beépítési méretek: 560 x 500 x 300 mm
Gyanta szükséglet: 10 liter
Sóoldó tartály térfogat: 25 l
Származási hely: Magyarország 


Minőségi tanúsítvány: A készülék ÁNTSZ szakvéleménnyel és NNK által jóváhagyott ivóvízbiztonsági engedéllyel rendelkezik, amelynek száma 72544-5/2021/KTEF. 


Karbantartási igény: A vízlágyítóban lévő gyanta nátrium tartalma időnként lemerül, így szükséges annak utánpótlása. Ezt regeneráló sótablettával bárki elvégezheti, mivel csak bele kell önteni a tartályba a sót. A sótabletta 25 kg-os kiszerelésben kapható. A regeneráláshoz csak kifejezetten erre alkalmas nagy tisztaságú só alkalmazható, ellenkező esetben a berendezés meghibásodhat. 


Karbantartási költség: Ipari vízlágyító készülékek esetében egyedileg meghatározott.

FONTOS INFORMÁCIÓ: A vízlágyító berendezés beépítése a bejövő hideg vizes ágra történik. A készülék elhelyezése fagy- és vízmentes helyen lehetséges (vízaknában csak nagyon ritkán), ahol a közelben szennyvíz- és elektromos kiállás található. 


Beszerelés*:
Az EconomySoft vízlágyítók beszerelését javasoljuk vízvezeték-szerelőre bízni, mivel a törvényi előírás szerint gerincvezeték megbontását csak ilyen jogosultsággal rendelkező szakember végezhet. Ennek ára függ attól is, hogy milyen bonyolultságú szerelés, és milyen méretű és mennyiségű anyagigénye van. Javasoljuk, hogy a szerelést bízza a mi szakembereinkre, mivel ők rendelkeznek megfelelő jogosultsággal és napi szerelések miatt jelentős tapasztalattal rendelkeznek ezen a területen. 


A vízlágyító berendezéseket egyedileg egyeztetett időpontban szállítjuk ki és végezzük el az üzembe helyezést.  


*Beszerelésnek nevezzük azt a műveletet, amikor a gerinchálózatra csatlakoztatjuk a vízlágyító berendezést. Fontos, hogy szakembereink kizárólag megkerülő ággal telepítik a vízlágyítóinkat, amelynek segítségével a vízlágyító bontás nélkül    lecsatlakoztatható a vízvezeték rendszerről. 


**Beüzemelésnek nevezzük a vízlágyító felprogramozását és az adott helyszínre való felparaméterezést. 


***Kiszállítási díj: amennyiben a berendezés beszerelését nem cégünk szakemberei végzik, a kétszeri kiszállás (szállítás, következő alkalommal telepítés) kiszállítási díjat számolunk fel. 


Az ipari vízlágyítókhoz beépítésnél néhány kiegészítő alkatrészre lehet szükség: 


   100"-os előszűrő: felfogja a nagyobb lebegő szennyeződéseket, biztosítva a vízlágyító zavartalan működését.
    BY-PASS szelep: A EconomySoft vízlágyítók árába már be van építve, így külön már nem kell megvásárolni.
    Vízkeménység teszter: Gyorsan és könnyen megállapítható a víz keménysége.
    Vízlágyító regeneráló só: A vízlágyító berendezés folyamatos üzemelését biztosítja, mivel a gyanta időnként lemerül, így szükséges annak utánpótlása. 


Mielőtt eldöntené, melyik vízlágyító berendezés az Önnek megfelelő, kérem vegye fel velünk a kapcsolatot akár e-mailben, akár telefonon. 


Kérje szakértőinktől a helyszíni felmérést, így a rendszer pontos megtervezése után, Ön pontosan megtudja mennyibe kerül a rendszer kiépítése! 
A felmérés DÍJMENTES, így kockázatmentesen kapja meg a személyre szabott árajánlatát. 


Garancia: * Erre a termékre a beüzemelés dátumától számított 36 hónap, amelynek feltétele, az évente esedékes, időszakos karbantartás A vízkezelő egységeire a gyártó által adott garancia, ettől eltérhet. 

Egyedi tervezésű ipari vízlágyítók:
Vállaljuk egyedi igényeknek megfelelő ipari vízlágyító berendezések megtervezését, illetve kivitelezését. Amennyiben Önnek speciális teljesítményű és tudású készülékre van szüksége, kérje egyedi árajánlatunkat!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
X
Tanasics István
Tanasics István

vízkezelési tanácsadó

Turcsik László
Turcsik László

vízkezelési tanácsadó

Segíthetünk?

Ajánlat kérés